Paleo saldumynai

2014'liktus pradedam sveikiau :) Nauji metai, nauji atradimai- jau trečią mėnesį iš savo raciono išbraukiau miltinius patiekalus ir cukrų, valgau daug daugiau daržovių ir nustojau baidytis riebalų maiste.  Jaučiuosi super! Tuo pačiu iš šeimynai vis naujus receptus tenka degustuoti. Pagrindiniai patiekalai mažai kuo pasikeitė, tik vietoj bulvių, garnyrui, salotas gaminu, bet  desertų pasaulis visiškai naujas- pyragai be miltų, saldainiai be cukraus:))) Nepasiduoda jiems tik Martukas- jam bet koks naujas skonis nemažas iššūkis, visiems kitiems jau  skanu, arba "visai skanu":)))

Kokosų sviesta malu blenderiu. Suberiu kokosų drožles ir paburzgiu, kol jos susitrina iki košelės. Aliejų perku parduotuvėje. Pasidalinsiu naujai atrastomis smagurkomis, prie arbatos, kavos nebegeriu- negaliu tuo patikėt!

Moliūgų saldainiai

Blenderiu trintas moliūgas, kelios mirkytos datulės ir kokosų aliejus. Dedu masę į silikoninius ledų indelius ir stingdau šaldytuve.

Kokosiniai/ šokoladiniai saldainiai


Sausoje keptuvėje paskrudinu migdolus. Ką tik pagamintą kokosų sviestą, lygiomis dalimis, sumaišiau su kokosų aliejumi. Išbandžiau daug šitų kokosinukų skonio variacijų- su anyžiumi, aguonomis, kava, kakava, cinamonu... Skaniausi man kavos ir šokoladiniai (kakava dažyti) :) Į formelę dėjau po riešutą, pyliau masę ir į šaldytuvą.

Morkų pyragas.

 4 nemažos morkos
sauja datulių
4 kiaušiniai,
kokoso miltai (tiek, kad sugertų drėgmę), apie 100 gramų, gal mažiau (trumpai pamaltos kokosų drožlės)
kokosų drožlės, keli šaukštai
50 gramų kokosų aliejaus
keli šaukštai grietinės, kurioje gesinau šaukštuką sodos

apelsinas su visa žievele
Pamirkytas datules, morkas ir apelsiną sumaliau blenderyje, sumušiau kiaušinius, sudėjau likusius ingridientus ir į orkaite. Kepiau apie 45 minutes, karštis apie 190:)

Varškės kukulaičiai





Medumi pasaldinti ir vaikams labai patiko, sau dariau be jo:)

Riebią varškę sumaišiau su kokoso drožlėmis, pabarsčiau anyžiumi, užpyliau kelis šaukštus kokoso aliejaus. Į kiekvieną kukulaitį įspraudžiau po riešutą, ir aprengiau skonio "kailinukais"- aguonų ir kakavos:) Taip paruoštą varškę valgyti žymiai skaniau:)